Mitt første møte med Fontenehuset Oslo Øst

Jeg var innom Fontenehuset Øst for første gang og ble godt mottatt av Bjørn.

Jeg ble vist retningen til garderoben og hang fra meg regnjakka.

Omvisningen var bra og været var varmt ute.

Da jeg skulle gå glemte jeg jo helt den jakka, for den var jo ikke nødvendig.

Noe senere ut på dagen kom jeg på at den hang på Fontenehuset. Jeg ringte til resepsjonen og sa ifra hva mitt problem var og at jeg ikke hadde mulighet til å hente den samme dag.

Jeg fikk beskjed om at det ikke var noe i veien for å hente den en annen dag.

Jeg ble nødt til å be Kjørekontoret på Dikemark hente regnjakka når de hadde anledning, så det ble vel to dager etterpå.

Jeg visste at det var penger i ene lomma og lurte på om de ville være borte når jeg fikk jakka igjen, men til min store lettelse og glede; kom jakka tilbake med pengene i. Det er godt å vite at det går an å stole på folk på Fontenehuset Øst !!!

Denne hendelsen gjorde sitt til at det fristet å komme tilbake hit.

Jeg har knapt vært her to uker nå og stortrives, selvom målet er å komme ut i jobb fortest mulig.

Nå har jeg en grunn for å stå opp om morgenen og det at det er helt frivillig hvilke oppgaver man vil påta seg på tavla, gjør at man kan legge opp dagen sin selv. Hva man orker og har lyst til, er et godt utgangspunkt og gjør sitt til at det ikke blir noe stress og press.

At det fokuseres mer på jobb her enn hos NAV, er positivt. Det at det er en egen IPS konsulent her er veldig bra. Det går an å være med på Jobbklubb, registrere seg i permen ”Jobbprofiler” og få støtte fra de ansatte på huset.

Senest i går var jeg med på en omvisningstur på huset, hvor jeg ble stilt flere spørsmål. Jeg ble nødt til å reflektere og ”gå i meg selv”. Jeg ble spurt om hva jeg mente måtte til for å ha det bra psykisk. Mitt svar ble: Å gjøre noe man trives med, noe meningsfylt, ha noe å stå opp til, sosialisere og ha et nettverk er veldig viktig.

Jeg hadde bare hørt om Fontenehuset tidligere, men visst ikke noe om hva som skjedde der og hva modellen gikk ut på. Jeg ble positivt overrasket etter 2.gangs samtale og er enda mer imponert i dag, når jeg har fått sett og lært mer. Kan anbefales for andre; kom og se for deg selv hva som skjer her!!!