Mest sannsynlig den beste vegetarlasagne noensinne!

Kjøkkenet har tryllet fram en rett som er like velsmakende som den er sunn. I vegetarlasagnen er det grønnkål, som er altfor lite brukt i det norske kjøkken, og som er så enkel å drive fram at en kan dyrke den på verandaen. Retten har også litt fremmedartede smaker som kapers og frisk chili. Oppskriften er beregnet for 4-6 personer. 

Tomatsaus (se oppskrift under) 
1 pakke med lasagne-plater
Sitron-ricotta (se oppskrift under) 
Grillede grønnsaker (se oppskrift under) 
1 pakke med mozzarellaost (250g) 

Forvarm ovnen til 180°. Start med et tynt lag av tomatsaus, dekk med et lag lasagne-plater, et lag av sitron-ricotta, et lag av grillede grønnsaker, et lag av kål og et lag med tomatsaus. Gjør det samme 2-3 ganger og avslutt med mozzarella på toppen. Skal stekes i ovnen på 180° i 40-50 minutter. 

1. Tomatsaus (arrabiata)
3 ts olivenolje
1 passe stor løk (finhakkes) 
3 fedd hvitløk (presses/ kuttes i små biter) 
1 frisk chili (finhakkes) 
25-30 oliven 
2 ts kapers 
4 store tomater (kuttes i terninger) 
2 bokser hermetiske tomater 
En halv plante med fersk basilikum 
Salt og pepper 

Varm olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk, løk og chili. La det putre i 2-3 minutter. Tilsett oliven, kapers og friske tomater og kok dette i noen få minutter. Deretter tilsettes resten av ingrediensene. Kok i 10 minutter, senk varmen og la det stå i ca en halvtime på svak varme. 

 

2. Grillede grønnsaker 
2 ts olivenolje 
salt 
2 squash (kutt i tynne skiver)
1 aubergine (kutt i tynne skiver)
300g sjampinjong 
300g grønnkål eller spinat 
1 fedd hvitløk 

Hell olivenoljen over squashen og auberginen. Strø over salt, og grill i ovnen på 200° i ca 10 minutter. Stek sjampinjong og grønnkål med olivenolje, salt og hvitløk i en stekepanne i 5 minutter. Avslutt med å helle av all overflødig væske (slik at lasagnen blir fast). 

 

3. Sitron-ricotta
500g ricotta-ost
1 sitron (presse ut saften) 
En halv plante med fersk basilikum (kuttes) 
En klype salt 
En klype sitronpepper 

Legg ricotta-osten i en bolle og hell over sitronsaften. Tilsett basilikum, salt og sitronpepper og bland dette sammen. 

Gå igjennom hele oppskriften før du begynner å lage lasagnen! Husk at denne lages i flere omganger. Les oppskriften, fra begynnelse til slutt :-) 

Du kommer til å bli hekta!