Fronten vår fornyet med stil

Fontenehuset Oslo Øst har mer eller mindre fredet det gamle konditoriet til baker Carl P. Nordby på Tøyen Torg. Det var meningen det skulle rives på 60-tallet, men på grunn av en rettssak ble trehuset stående mens alle andre bygninger omkring på torget falt og ble erstattet med nye.

Fronten kaller noen det her på huset, andre konditoriet, men følelsene for å ta vare på det, er like sterke uansatt navn. Dessverre mangler vi gamle bilder fra Tøyen på veggene, men det kan kanskje noen hjelpe oss med?

Veggene, gulvet og taket er bevart som i gamle dager, og i det siste er møblene kommet på plass. Og et brukt gulvteppe. Det måtte bli retrostil. Et bord som er tre meter langt, dominerer rommet. Det fant vi på Finn.no.

Ellers har Sinsen brukthall og Fretex Alna hjulpet oss med gamle teak- og mahogni-møbler av edel årgang. Nå mangler det bare stoler rundt tremeteren.

Det endelige resultatet av vårt bidrag til Tøyen-løftet, er ennå ikke helt klart, men ta en titt gjennom vinduet neste gang du går forbi.

Det lange bordet gjøres klart.

Det lange bordet gjøres klart.

Det gamle konditoritet.

Det gamle konditoritet.

Gulvteppe fra Sinsen brukthall.

Gulvteppe fra Sinsen brukthall.