Landets første barnebibliotek - Voksne ingen adgang

Biblio Tøyen har åpnet på Tøyen torg. Det er landets første egne bibliotek for barn og ungdom mellom 10 og 15 år. Voksne har ingen adgang. De som bruker den gamle avdelingen på Tøyen torg, må vente til 18. april. Da åpner biblioteket etter oppussing.

Aldersgruppen 10 til 15 år sies å være en glemt gruppe i bibliotekssammenheng, men ikke på Tøyen. Biblio Tøyen har fått 300 kvadratmeter til disposisjon, og her byr man på overraskelser på hver kvadratmeter så å si.

Deichmann inviterer blant annet til å slappe av i en skiheis i taket, eller høre på en bok bli lest i ei hule i veggen. Det går an å ta en kopp te i en kjøkkenlastebil, og bak en engelsk telefonkjosk finner en selvfølgelig bøker på engelsk.

Det skal også bli mulig å få leksehjelp på biblioteket. Det tilbudet er foreløig ikke kommet i gang. Om det blir en bibliotekar eller en annen fagperson som skal hjelpe med leksene, er ennå ikke bestemt.