TC3 Clubhouse training report - the Fun, the Work and the Impression - Part 1

aaa.jpg

First work-ordered-day week (day 2) in Progress Place just in the heat of it

Just thought it would be nice to just write home one spontaneous blog about our experiences at a clubhouse in another country. First experiences is always full of our senses receiving data of new environments, this environment being a clubhouse (Fontenehus) located in the city of Toronto in the country of Canada. Canada being the second largest country, square miles wise in the world, we are in one very big place. Toronto being the largest city in Canada almost four times the size of Oslo and with multiple skyscrapers, Ida recalls it slightly feels like Chicago, which is an interesting observation. We are all having a laugh, and enjoy our stay so far and also is receiving so much input and information we are dizzy in the evenings.

First impression; I think it is fairly easy to get going in the work-ordered day, we are talked to as colleagues, and we are neither approached as completely newbs nor complete strangers to clubhouse dutys. We are not either thrown into anything we don’t want to do but I feel it is certain anticipation for some partaking but it is all by free-will and volunteer nature, I feel it is very encouraged work environment.

First thing I did was writing in and filing in the first Wrap-up meeting, I felt like my skills of working efficiently came into use and also observing another colleague doing research work, fully inspired to broaden the role of clubhouses in Ontario and Toronto. Ontario is the province (small country within the country) were Toronto is located.

The Progress Place has three units, cleric unit (kontor), café unit (kjoekken) and First Floor unit (like a combined media and reception section) which has a podcast, a DJ-boot which shares music to the entire facility. Also a club radio and a study room, cafeteria and smaller kitchen, organized by the First Floor unit. The Café unit manage a larger kitchen in sub-flour division of the house. There they serve the lunch and have a continues and large production pace which according to Vanessa is quite up in pace. In the Clerical unit were I am positioned, there is an open office solution which reminds me slightly of the Office. It’s a good vibe in this flour with a good work spirit and one gets the tasks done, and to my senses it feels good spirited.

This is my first report from this TC3 training session and as for now it’s been both a headache and a pleasure

warm hugs sent from member Christoffer.

Foerste hilsen fra Progress Place og om vaar erfaring av en arbeidsorientert dag (dag 2), vi er bare begynt aa kjenne paa foelesen.

 

Tenker det vil vaere hyggelig aa sende en liten hilsen aa si at vi har det bra. Tenkte det var paa tide aa skrive en spontan blogg slik at bloggen blir skrevet.

Vi befinner oss i Toronto some er den stoerste byen I Canada, haer bor det ka 3-4 ganger som mange som i storOslo by og haer er det mange skyskrapere. Canada er heller ingen mini, verdens nest stoerste land, haer blir man smaa, men likevell saa er varmen og mottakelsen varm og raus. Toronto er ogsaa den stoerste byen i provinsen Ontaria, det fungerer nesten som ett land i landet.  Pulsen er aktiv men den er likevell ikke for travel.

Vi plukker opp stadig erfaringer, erkjennelser og vibber fra dette oppholdet. Va blei helt svett I oerene etter oppsummerings foredelesningen, det er sant som sies det er mye jobb, en jobben er svaert fruktbar og man merker at man faar noe igjen for det. Paa Progress Place er det svaert lett og engasjere seg i jobben, vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det annet en at det er ett meget intuetivt arbeidsmiljoe der hvor arbeidsoppgaver gjoeres med stor selvfoelge men med hastigheten som det passer for det enkelte medlem, ingen press om tempo eller press for noe somhelst, de some er her er klar over frivilligheten og det virker svaert godt opparbeidet.

Paa Progress Place er det oppdelt I tre enheter, som heter noe annet en det de gjoer i Norge. Haer starter vi i kjelleren. Hear finner vi kafe/kjoekken enheten, hear er det stor produksjon med hoyt tempo, noes om Vanessa har utrykket, at de er ikke stort flere en oss paa plass for produksjon men de for arbeidet gjort og det gaar unda.  I foerste etasje er enheten Foerste Etasje, som handler om resepsjon der medlemmer skriver seg inn  naar de kommer og naar de gaar fra klubbhuset. Det er her ogsaa hvor mediaavdelingen har sitt tilholdssted, her har de en DJ-box/rom som soerger for at det er musikk som spilles over alle tre enheter. Enheter kan velge om de oensker aa ha lyden av eller paa J. Musikken styres kun fra DJ-boksen fra Foerste Etasje enheten og det er de ganske paapasselig paa at slik skal det vaere. De har ogsaa ett mindre kjoekken som driftes av Foerste Etasje enhet og hear lages det frokost, baguetter, og middag. Det er ogsaa en podkast paa enheten og klubbradio. Oeverste enheten i etasjen over befinner kontorenheten. Haer er de en aapen kontorloesning som gjoer at arbeidsatmosfaeren er sveart ernergisk og aktiv. Merkes som svaert god moral for aa gjoere en jobb og det er en god stemming, daag foeles det litt som aa vaere med i serien the Office, men det er mest fordi det er svaert god humor paa huset.

Dette er en hilsen til vaare venner paa Fontenehuset Oslo Oest, som bare gir en liten smugtitt paa hva vi er gjennom.

Hilsen Christoffer