Hospitering på Fontenehuset i Bærum

                       Hello...Bærum      

Velkommen til Fontenehuset Bærum
    HannaBarber-a ®     

 

HannaBarber-a®   

         

Foto: Christoffer Rekstad

Foto: Christoffer Rekstad

Besøket hos Fontenehuset Bærum

Hvordan er det å være på besøk som en friagent på et annet Fontenehus? Jo, det kan man si er svært bra. Du kommer til miljøer som er fullt av mye bra, og Fontenehuset Bærum som er en av de nyeste husene i Norge, er en primamodell for hvordan å starte Fontenehusideen med en meget god forståelse for konseptet Fontenehus. Her i Sandvika er det meget godt sentrum med varme og hygge som FHB er og forhåpentlig også blir en fortsettelse av. 

 Det er viktig at et Fontenehus, blir en del av sitt lokal-miljø i Sandvika, men også som dens navn tilsier også storkommunen Bærum. Huset er som en cocktail av gründer-giv og pågangsmot som det er svært gøy å møte på klosshold, enten som fersk fontenehusgjest men også som erfaren traver i klubbhussamfunnet.

Jeg vil kalle ut-i-fra den stemning som er her at det som ønsker å være kontorenhet og det som ønsker å bli kjøkkenenhet, er ihvertfall rent spenningsmessig, egentlig og jeg tror raskt vil finne sin karakter. Jeg ønsker å kalle arbeidsavdelingen (som en kan kalle det nå, da huset ikke er enhetsdelt enda), Kontoravdelingen fortjener tittelen Appelsinoasen og kjøkkenavdelingen og spiserommet fortjener tittelen Hyggestuen. Det er de uoffisielle navnene (kallenavnene jeg har funnet på til dem). 

Appelsinoasen er meget godt preget av den gode entusiasmen til daglig leder Cecilie, som har kommet trygt bak roret. Og er med Berit som er den gode organisator, ett godt anker å ha i en kontoravdeling (enhet) tospannet av entusiasme og organisator, som begge har masse av. Gjør at alle som kommer inn på Bærumhuset; blir møtt med den gode varmen som Fontenehuset har og fort kommer inn i. Den organiserte driften (som er medlem og frivilligbasert) blir forstått av nye mulige medlemmer, hospitanter, og andre som blir kjent med huset.  

På kjøkken og spiserommet blir man kjent med Tone. Derav navnet Hyggestuen, med sine sølvblåe vegger skinner det med en lun og hyggelig atmosfære som er meget viktig å ha hvis man brenner for å lage mat. Da er det viktig å møte entusiasme, hyggelig og likevel klar som en lyspære. Maten blir derav av god, solid, sjenerøs og hensynsfull laget fra bånn (bunn) av. Det er hyggelig å lage mat på kjøkkenet, det er gode skjæreflater og stor boltreplass, og de har bardisk. På mitt besøk ble det laget thaisuppe med ris, det ble en velsmakende affære.  

Det er også fult mulig å bruke kafeteriaområdet til akustiske konserter så hvis det er medlemmer som har erfaring fra gitar/yamaha keybord spilling og sang, eller noen som like å være lydteknikker så er det en mulig fritidsaktivitet.  

Foto: Christoffer Rekstad

Foto: Christoffer Rekstad

Hilsen  

Medlem Christoffer Rekstad, Fontenehuset Oslo Øst