En klassiker på Fontenehuset Oslo Øst – Terteskjell, en smak av nostalgi

foto Christoffer Rekstad

foto Christoffer Rekstad

Det hender, av og til at vi slår til, at vi henter frem de retter som har vært på Fontenehuset i all den tid den har vært i drift. Muligens den retten som har hatt lengst levetid og huskes godt på huset.

«Det er en nostalgisk smak over det»

hilsen Marléne

Terteskjell er en levning fra gamledager, fra det glade 80-tallet. Da a-ha toppet hitlistene verden over, permanent og hockeysveis var i vinden. Da var det også alskens retter som inneholdte fiskepudding, reker, gulrøtter og erter. Fra kabaret, til fiskepinner og ikke minst terteskjell.

Hva er det som befinner seg i terteskjell, joda her er det hvit saus, som er laget fra bunnen av. Det er erter, gulrøtter som er skjært i terninger. Og til pynt er det vårløk og dill. Fiskepudding og fløtepudding samt reke i lake. Dette er en sann glede å spise samt vekker en fin dose gode samtaler og kommentarer.

«Det er litt rart dette her»

Hilsen kjøkkenenheten på Fontenehuset Oslo Øst