Ung på Huset

«Ung på Huset», hva er det egentlig?

«Ung på Huset» er et tilbud vi har her på Fontenehuset Oslo Øst som opprinnelig startet som et prosjekt for å få flere unge ut av isolasjon. Prosjektet startet tidlig 2015, og har vært en stor suksess helt siden. Prosjektet ble startet opp av et medlem og en medarbeider som gjerne ville se flere unge på Huset. De hadde en idé og en god idé viste det seg å være. De presentere ideen for Extrastiftelsen, og det viste seg at de likte ideen godt. Vi fikk derfor midler for 2 år til prosjektet.

Vi håpet å få 5-6 unge medlemmer innen det første året, hvor vi endte opp med dobbelt så mange. I dag er vi over 100 medlemmer, og tallet forsetter å stige. «Ung på Huset» har vært et fint tilbud for mange, men det er også unge medlemmer som ikke har ønsket å ta del i tilbudet. Tilbudet er åpnet for alle i målgruppen, og de kan komme og gå som de ønsker.

Mange av de unge medlemmene kommer på huset uten en klar idé om hva de ønsker å gjøre. Derimot, etter å ha vært her en stund, blir de mer bevisste på hva de vil og hva de kan få til. Vi ser at med tiden er det mange av de unge medlemmene som vurderer å ta opp studier eller jobb. For noen er Overgangsarbeid en fin start for å komme seg ut i arbeidslivet igjen.

Hver torsdag har vi ”Ung på Huset”- møter, som gir alle de unge en fin mulighet til å samles. På møtene snakker vi om alt fra prosjekter til hva vi skal gjøre på de sosiale kveldene.

Sosiale kvelder, hva er det, spør du kanskje? En torsdag i måneden møtes de unge etter arbeidstid for å finne på noe hyggelig sammen. På disse kveldene gjør vi mye forskjellig, avhengig av hva medlemmene ønsker. Noen ganger er vi på Huset og lager mat og spiller spill, mens andre kvelder er vi kanskje på bowling eller på kino. Disse kveldene gjør at de unge kan komme sammen og bli bedre kjent. For enkelte av oss er disse kveldene ukens høydepunkt, for noen til og med månedens!

«Ung på Huset»-tilbudet har pågått i snart 3 år, og vi føler oss heldig som får være en del av det. Vi kan bare snakke for oss selv når vi sier at livene våre har forbedret seg etter å ha kommet på Fontenehuset. Vi ønsker alle unge voksne velkommen til å bli en del av tilbudet.

Tekst: Aylin og Fredrik