Tanker

Foto: lånt fra https://pixabay.com/en/forest-ecology-tree-magic-story-2255569/

Foto: lånt fra https://pixabay.com/en/forest-ecology-tree-magic-story-2255569/

Jeg synes det virker som folk har lyst til å være vennligere mot hverandre nå for tiden enn på en lang stund. Jeg sier dette fordi jeg merker det i den mentale biotopen jeg befinner meg i. Selv om hver dag er forskjellig og alle ikke alltid er like kule, skal jeg ta en vurdering etter å ha loddet forskjellige stemninger på forskjellige dager. På meg virker det som om folk ønsker en god og fredelig verden og at majoriteten slett ikke ønsker at vi skal ha det kjipt. I Norge kan vi leve side om side også med de som kommer utenifra og som det er mange av som har noe positivt å tilføye oss.

Det er mye som burde vært annerledes; klimaet får vi ikke gjort noe med, heller ikke krig og krigstrusler, fattigdom og sykdom. Men, tross alt virker det som flere ønsker å være medmennesker som er et bra utgangspunkt for mange ting. Dette kan fungere som et springbrett til å viske ut rasistiske holdninger og religionsmotsetninger. Bak religionen ligger store åndelige perspektiver og jeg har en stor drøm om at folk kan forstå at det er dialekter med samme utgangspunkt titusenvis av år tilbake i tid. Revolusjoner må skje i oss og vi trenger verken misjonærer eller kriger uten å lære oss måtehold og fordeling av godene, dyrke jorda, rydde opp i forurensningene, lage nye økonomiske systemer og lage teknologiske, økologiske løsninger i samspill med naturen.

Tekst: Trygve