Skriveverksted

 

Skriveverksted: møteplass, sted for å finne sin kreativitet, nye tanker og utvikling av evnen til å uttrykke seg. Tilbudet er lavterskel og sosialt.

 

Forskning har vist at 20-minutters skriving gir en positiv effekt for hjernen, sjelen og humøret.

Robert C. og Arne E. er lærere og forfattere, og har det siste året drevet et skrivekurs på Fontenehuset i Oslo. Og nå har vi begynt å holde kurs på Dagsenteret 31B, Oppsal Frivillighetssentral, Cafe X og K1 Bygning her på Tøyen.

Robert C er et medlem av Fontenehuset Øst, og Arne er et medlem av Fontenehuset i Oslo.

Verkstedets deltagnerne sitter sammen i en time, og vi finner skrivetemaer gjennom diskusjon eller lesing av tekst.

Etter det starter vi med en 20-minutters skriveoppgave. Deltagerne kan dele deres tekster om de vil, og alle tilbakemeldinger blir gitt på en konstruktiv måte.

Det blir ofte sagt fra deltagerne at opplegget førte til mer felleskap og nye venner, og har gjort dem lettere til sinns.

De som har tatt våre kurs sier at de har utviklet seg språklig, og fått mer tro på egne evner både personlig og profesjonelt.

De også sier at Verkstedet gir dem et ‘kickstart’ – at det har redusert hindringene til deres kreativitet. Mange har større ambisjoner nå når det gjelder kreativ skriving.

Vi har søkt penger for prosjektet gjennom ExtraStiftelsen og håper at vi får støtte. Vi syns at det er gøy å drive med på Verkstedet og vi ser mange muligheter for vekst.

 Tekst av Rob og Arne