Dagsform

Alt er avhengig av dagsformen, hvordan den er. Noen ganger er det tungt å starte dagen, fordi det føles ut som man må bære bekymringene og byrdene på dagen. Det kommer mange tanker som spinner i hodet og man må kjempe en kamp for å starte dagen. Som om man må kjempe sine kamper samtidig på morgenen. Jeg opplever at kroppen blir lamslått og jeg får panikk for å gå ut av leiligheten. Alt føles så tungt ut. Hva skal jeg gjøre tenker jeg, noen ganger stopper opp tankene for hva jeg skal gjøre. Fordi det er for mange av dem.

Det er forskjellige måter å gjøre ting på for å starte dagen. Musikk, gå tur, ta en kaffe kopp og en røyk, trene, lese, eller hva enn måtte gjøre for å løsne litt på tankespinnet. Noen ganger er det bare å prøve å sortere tanke ved å gå gjennom dem. Og ta seg til de bildene og tankene som kommer surrende i hodet. Noen ganger så bare forestiller jeg meg ting i hodet for å konkretisere tankene og bildene jeg får i hodet. Hvordan skal jeg ellers gjøre det? Hva er riktig og hva er best? Det tror jeg ikke er noe fasit svar på. Folk er veldig forskjellig fra hvordan de gjør ting. Ingenting er fasit eller best. Men det beste er å ikke stresse så mye. Mange greier å skille ut stresset på sin måte, så lenge man greier å gjøre det og man får startet dagen, så er det viktigst.

God dagsform er et viktig utgangspunkt for å kunne fungere i hverdagen. Men det er mye som påvirker den. Det kan være forventninger, isolasjon, for mye kontakt med andre, for lite kontakt med andre, media, psykiske påkjenninger, stress, angst osv. Det kan være mangt. Det er en kamp i seg selv å kunne håndtere hverdagsformen. Jeg føler at jeg svinger for mye, fordi jeg hele tiden blir påvirket av ting rundt. Og det blir for mye å håndtere det hele tiden. Store forventninger, sosiale koder som jeg ikke skjønner, splittelse i identiteten der det kommer forventinger i begge kulturelle samfunn, familien som presser meg, det er veldig mye som presser meg og forventer fra meg og jeg vet at det påvirker meg i alle retninger. Hvordan skal jeg håndtere det? Hvordan skal jeg ta kontrollen over alle forventninger? Det er ikke så enkelt å vite hvordan man skal forholde seg til ting hele tiden. Folk endrer adferden sin fordi man blir presset og stresset av alt rundt. Jeg kan bli for oppspilt, aggressiv og svinge for mye i formen. Og det påvirker dagsformen. Det fører igjen til at man ikke kan være helt seg selv 100%, det gjør det ekstra vanskelig å være sosial med andre. Og andre kan misforstå deg. Det som jeg synes er viktigst er at man har en åpen kommunikasjon om hvordan man har det, sånn at den andre part kan ta hensyn til hvordan du har det. Det er viktig å ha en åpen dialog hele tiden med hverandre. Man tenker kanskje ikke i hodet hele tiden, men det skal komme naturlig når man vender seg til det. Snakk med hverandre og gi hverandre rom for å være en selv. One love!

 

Amdjed Taleb

IMG_0384.JPG