Sinnssykt

52634635_600096823791275_4435291922034065408_n.jpg

«Cecilie Kåss Furuseth møter unge mennesker som lever med alvorlige psykiske lidelser. Samtidig må hun overvinne sin egen frykt for å bli stemplet som gæern - for vi er vel alle mer enn diagnosene våre?.» kilde. nrk.no

En oktober dag kom NRK P3 til Fontenehuset på Tøyen,
de kom først for å få inspirasjon til programmet og fant oss via bloggen vi har på nettsiden vår. Her møtte de mange unge som hadde mye å dele, noen av dem var meg og Kevin.

De ble veldig interessert i eneggede tvillinger som er minoriteter og den ene lesbisk og den andre trans, vi var nesten ment til å bli med.

Etter mye om og men ble vi enige om at dette vil vi bli med på, vi sendte ut en melding og det gikk ikke lenge før vi fikk svar.

 

«Så kult å høre fra dere – både Maria og jeg snakket etterpå at vi håpet dere skulle ta kontakt»

 

Etter mye frem og tilbake med meldinger ble vi invitert til intervju, nå sto vi utenfor NRK sine hoved kvartaler og ikke viste vi hvor vi skulle være, nå vil jeg bare påpeke at begge har angst og at vi var begge veldig nervøse for hele filmopptaket og intervju. Vi fant endelig frem til hvilken bygning vi skulle være i og hvem vi skulle møte, NRK har mange etasjer og ganger, det var som å gå i en labyrint.

 

Vi hilste på kameramannen og damen som skulle intervjue oss, de fortalte oss lit hva de skulle spørre oss om og at de skulle være bak noen gardiner så vi kunne ikke se dem når hun spurte oss spørsmålene. Noe som var veldig befriende men kanskje litt rart, filmingen tok rundt 2 timer og vi var helt utslitt etterpå av å svare på så mange spørsmål og mange like spørsmål om og om igjen. 

 

Spol frem 5 mnd. etterpå og nå er det 2 uker til Premiere. Vi var heldige som fikk bli med å se 2 episoder av programmet bare for å få et lite innblikk i hvordan det blir.
Det var veldig fint og inspirerende å se på, Kevin og jeg blir sett på som noe som de kaller for «talking heads» så vi er ikke hovedpersonene som er med men vi er med å kommentere litt her og der.

Det er et viktig program som alle burde få med seg, premieren blir 11 Mars.
Alle episodene vil komme ut på NRK sin nett-tv.

 https://www.nrk.no/presse/programomtaler/sinnssykt-_1_6_-1.14425618

-KJ