En bursdag med smak av baller

Ikke en helt A4-dag på huset; det er det for så vidt aldri. Fontenehuset finnes ikke A4, altså forutsigbart, aldri kjedelig, her liker vi å gønne på for å gjøre dagene spesielle. Spesielle for dem som er med på å prege kulturen på huset. Det kan alle som stikker innom og er med i husets drift kjenne på i kropp og i sinn; at deres tilstedeværelse gir rikdom til huset. Av og til markerer man av grunner folk som har bidratt i stor grad til stabiliteten og etterfølgelse av den gode Fontenehuset Oslo Øst-ånden. Nå har vi hyllet en som fylte ett rundt år. Vedkommende ønsket baller til lunsj, i form av fiskeballer, fiskeball, og da blir det ball. Vi har snakket om ball, laget masse baller, og kokt ball, til ballene har vi laget stappe. Det baller seg på med folk som spør «hva er det vi lager?» «Jo, dette er ball av hyse». Det har vært skrellet, kokt, raspet, og eltet i maskin, det har blitt stappet og mikset. Og ballene falt i smak, til ballene var det også Midtøstens mystiske musikk avspilt. Så denne lunsjen har vært en suksess, og en kulturell smeltedigel av vestlandsk og Midtøstens smaker og lyder; en kulturell morter av inntrykk og uttrykk.

Tekst av Christoball Rekstad