Å akseptere

 

Det å akseptere situasjonen man kommer opp i kan være veldig frustrerende, hvis man har bestemt seg for en ting man ønsker skal skje. Situasjoner skjer hele tiden og man planlegger hele tiden. Hva gjør man hvis det skjer noen helt annet enn det som har vært planen?

Jeg har lenge vært oppe i vanskeligheter og ikke fått til det jeg hadde tenkt meg. Det øker ofte frustrasjonen. Jeg tenker ofte at ingenting er tilfeldig fordi jeg ikke har kontroll på det som skjer, og må akseptere det som skjer med meg. Men jeg kan forsøke å få til å endre ting. Jeg vet ikke hva som ligger fram i tid, men kan gå inn med en riktig intensjon og innstilling for å gjøre noe godt. Jeg har valget om å blir frustrert og sint over at det gikk dårlig eller så kan jeg ha en riktig innstiling på at det som skjer får skje og jeg kan gjøre det beste ut av det og lære noe av det. For hvis jeg aksepterer det som skjer med meg, så vil jeg kunne la det passere meg, eller gi slipp på at jeg ikke fikk det til som jeg ønsket, fordi livet gir deg ting du aldri aner hvor kommer fra og det du skal få.

Det er ikke alltid at det som du synes er dårlig er ulykke og det som er bra er godt. Alltid er det noe som ligger bak, en slags visdom. Hvis du ser det så kan du lære av situasjonene og akseptere det som skjer med deg.

 

Skrevet av Amdjed Taleb