Fontenehusets STORE istest

En ”is”-kald mandag i begynnelsen av juli bestemte vi oss for at ”nok må være nok”; nå måtte vi ha litt sommerfølelse i kroppene våre, og når sola ikke ville gi oss denne følelsen, måtte vi ty til andre knep. Det ble istest! Vi trommet sammen en gjeng med isglade mennesker, satte ned noen istest-kriterier og smakte oss gjennom 3 saftis, 3 fløteis og en aldri-så-liten utfordrer, nemlig yoghurtis.

De ulike isene ble bedømt på disse kriteriene:

- utseende før og etter første bit

- friskhet/fyldighet

- førsteinntrykk/ettersmak

- sommerfølelse.

Du får smake selv og se hva din favoritt er, men under ser du vår konklusjon.

God is-sommer!

Istestere: Are, Hanna-Christine, Lone, Adrian, Bjørn, Rune, Simona og Sofia

IMG_4193.JPG

Fløteis

Fløteis: Når det gjelder fløteis, var Royal Trippel Magi en klar vinner, med snitt-

karakter 5 på alle felt. ”Veldig god, ser bra ut!”, kommenterte Are. ”Fantastisk! Meget god smak, og ikke minst masse sjokolade!”. istemte Hanna-Christine. Dårligst ut kom helt klart Litago Beger, som endte opp med en toer. Lone ga den terningkast 2 og sa ”Her har Diplom-Is gjort en dårlig jobb”. Bjørn ga den 1 og sa ”Dette er ikke noe jeg ville kjøpt”. Klassikeren Båtis havnet midt på treet, og splittet panelet. ”Kjedelig”. var kommentaren fra både Are og Bjørn. ”Gir sommerminner til barndommen”. sa Lone, og Simone mente det var den beste isen i testen.

Saftis

”Fuck papir, det er innsiden som teller!” - Are

I Saftis-testen var feltet mye jevnere og panelet kom ikke til noen konsensus, med veldig mange treere og firere på karakterskjemaene. På friskhet scoret Solo litt høyere enn de andre: ”Skikkelig fresh, Solo er sommer-isen!”, mente Rune. Simone var mere reservert: ”For sur!”, var hennes korte kommentar. Litt dårligere ut kom Braincooler. ”Absolutt dårlig”, mente Simone om den. Adrian var mer entusiastisk: ”Forfriskende!”, jublet han, og ga Braincooler sin høyeste karakterer, med 6 i sommerfølelse og terningkast 5. Lollipop var fresh, men ikke en god kombinasjon av søtt og surt!

Utfordreren

Ekstra-is: Yoghurt-isen Dream Lemon Splash gjorde det veldig godt, og var ett poeng unna å score 5 i alle felt. ”Frisk, syrlig og god”, mente Are. ”Litt for syrlig for min smak”, sa Lone. ”Sommerfølelse!”, kommenterte Sofia. Bjørn var enig: ”Dette smakte sommer!”

Skrevet av Rune og Hanna-Christine

Foto av Hanna-Christine