Den Harde veien.

 

Å få endene til å møtes og få økonomien til å gå rundt, er en evig kamp i hverdagen. Vi faller og vi står. Selvtilliten utfordres hele tiden, og det handler om å finne verdiene i seg selv. Verdier som skal brukes for å holde seg oppe. For vanskelige tider påvirker psyken din. Du speiler deg selv med andre som gjør at du ikke ser hvem du egentlig er. Når det er hard vei å gå, så opplever du mye hat fordi du føler deg utstøtt fra samfunnet. Du utfordres. Hva er din visjon? Hva er den din vei? Hvor skal man starte for å komme seg ut? Ønske er å ha en lettere hverdag der du dekker dine eksistensielle behov. Det er ikke alltid lett. Hva er det vi egentlig er ute etter? Vi går ofte på autopilot. Der vi reagerer på det som skjer. Får du det vanskelig og frustrasjonen øker, så blir man destruktiv hvis man ikke har vilje om å bruke sine verdier. Eller så kan verdiene utfordres og utvikles til å bli bedre, fordi det gjør at du må ta riktige valg. Skal du fortsette å være destruktiv, eller skal du ta grep om å gjøre en forandring?!

Det er viktig å ha folk rundt seg for å få hjelp til å støtte til å takle situasjoner. Men det som er alfa omega, er at du selv skal stå opp for deg selv. Du selv skal ta grep og gjøre noe med din egen situasjon. Ingen kan gjøre det for deg. Det å ta tid til å finne styrken er ikke lett. Finne inspirasjon, håp og styrke, er noe man må jobbe med hver dag for å kunne finne mot til å gå videre. Tillatt deg selv å være medmenneskelig, tillat deg selv å være sårbar. For det gjør det lettere å akseptere situasjonen.

 

Her er et dikt jeg har skrevet:

 

 Den Harde veien

 

Vi løper og forsvinner

Vi krymper og faller

Det er bare falske illusjoner

Om hva verdien er

Vi finner verdien i oss selv

På vår bakgrunn av oss selv

Inn i hjerterota, ligger nøkkelen

Som et speilbilde av et ønske

Et ønske om et lettere liv

Det er ikke lett å si

Det bare strømmer forbi

Veien er lang og knotete

Som et hode fullt av rotete noter

Jeg vil ikke rote mer

Før jeg har funnet symfonien

Jeg vil ha sympatien

Med å være meg selv

Slik at jeg kan finne impulser

La det være fri vei.

 

 

Skrevet av Amdjed Taleb