Kamerat eller venn?

Familie er kjernen i livet. Det er midtpunktet der du skal finne motivasjon og støtte til å finne veien i livet. Familie defineres ut ifra blodsbånd. Det kan være tøft å miste familie, fordi det er noen man ikke kan erstatte. Men det hender at i livet så får man «ekstra» familie medlemmer som kan bli som en familie for deg, uten at man har blodsbånd til dem. De er kamerater som er mer enn venner. De stiller opp for deg og er der for deg. Kamerater som kan noen ganger være mer enn familie. De behandler deg som en familie skal gjøre. De stiller opp for deg. Det skal være høy terskel for å kalle noen for en kamerat. For å bli en kamerat så man gjøre seg «fortjent» til det. At en stiller opp for deg og er der for deg i alle vanskelige livssituasjoner og står opp for deg er en sann kamerat. En venn er lavere status som en kamerat. Ordet kamerat skal ikke brukes for lett for det har en sterkere betydning, på lik linje med å si jeg elsker deg. Fordi det er en kjærlighetserklæring. Kamerater er som brødre og søstre. Båndet blir bundet av kjærlighet.

 

Dikt til en bror:

 

BRORSJAN

Bror vet du hva jeg tenker

For helt ærlig føler jeg at du krenker

Jeg vet ikke hva virkeligheten sier

Jeg ønsker at alle skal smile

Men alle rundt meg er ikke til live

Bror fortell meg hva dun føler

For da slipper vi å søle

For akkurat nå holder alle på å brøle

Det er akkurat det jeg er vant til

Det går ikke ann å være pant til

Da hadde det vært enklere

Men livet gjør seg ikke snillere

Det hadde vært ideelt å sette deg ned

For å kunne prøve å be

Ta seg tid til Gud

Lytte til hans store bud

Om å vise neste kjærlighet

Handler om å finne største ærlighet

Hvorfor skal det være så vanskelig

Det er så sårende når du er så barnslig

Hjertet mitt er fult av sorg, det er bare et ork

Jeg er lei av at du skal hele tiden være helt kork

Bror ta det som en mann det er det eneste du kan

Jeg orker ikke mer brorsjan

At du er helt Tarzan

Det blir bare helt vilt

For det ender med at vi blir skilt

Du er alltid min bror i hjertet

Men ikke ta å knært det

For da måtte jeg bært det helt til graven.

 

Skrevet av Amdjed Taleb